Thursday 23 August 2012

«БРЕВІС» ПОВЕРТАЄТЬСЯ




Благодійний фонд громади м. Долина отримав грант на продовження фінансування районної газети в рамках програми "Фонду сприяння демократії" Посольства США в Україні.

Фонд сприяння демократії спрямований на підтримку перспективних проектів, призначених сприяти демократичним перетворенням та побудові громадянського суспільства в Україні. Фонд сприяння демократії – це цілеспрямований, але гнучкий механізм, спрямований на фінансову підтримку унікальних та перспективних проектів.

Наш проект залучає молодь до процесу набуття знань про розвиток демократії за допомогою журналістики. Газета обсягом 12 сторінок буде випускатись щомісяця. Її створюватиме винятково молодь. Попри те, що учасники клубу різні за віком (7-11 класи), всі працюють нарівні, за однаковими правилами.

Цього року районна молодіжна газета «Бревіс» буде працювати на базі Долинської центральної районної бібліотеки, в якій створений молодіжний прес-центр. Працівники цієї книгозбірні щотижня проводитимуть журналістські зустрічі і допомагатимуть у розробці та розповсюдженні газети.




Робота над випуском цього видання сприяє розумінню, запам’ятовуванню та удосконаленню навиків написання журналістських матеріалів. Школярі вже опанували жанрові особливості написання новин, нарисів, проблемних матеріалів та інтерв’ю.

Газета висвітлюватиме важливі події в житті молоді, молодіжні заходи, громадську діяльність, новини політики, інтерв’ю з представниками місцевої влади та шкільні новини з усього району. Кожного місяця друкуватиметься 2000 копій. Видання також розміщуватиметься на блогах і веб-сторінках центральної районної бібліотеки та Благодійного фонду громади м. Долина у соціальній мережі фейсбук.

Завдяки газеті молодь матиме можливість обмінюватися досвідом, відслідковувати найцікавіші події, відкрито говорити про те, що її хвилює, проводити дискусії.

Слідкуйте за нашими новинами !!!

* Запрошуємо всіх учнів, які цікавляться журналістикою, приєднатися до нашого журналістського клубу. Ми раді відкривати нові таланти та прислухатися до цікавих ідей.

Реалізація проекту відбувається за підтримки Долинської центральної районної бібліотеки, відділу освіти Доинської РДА, Благодійного фонду громади м. Долина, волонтера Корпусу Миру США Роберти Ілейжер та Посольства США в Україні.

                                            Наталія Іванів, Благодійний фонд громади м. Долина




No comments:

Post a Comment