Tuesday 7 June 2011

Miss Dolyna

Конкурс краси “Панночка Долинщини-2011” проводиться вперше за ініціативи Благодійного фонду громади м. Долина.



Мета та завдання конкурсу:
  •  Конкурс проводиться з метою виявлення обдарованої молоді району, розвитку її творчих здібностей, формування естетичних смаків, розвитку культури, краси, гармонії, знань про історію, культуру, традиції, звичаї та обряди рідного краю, вдосконалення особистостей, популяризацію творчих сил молоді.
  •  Конкурс сприяє формуванню в молоді гуманного світогляду, пропагує моральні цінності та здоровий спосіб життя.
  •  Конкурс краси – це чудова школа для учасниць, яка розвиває в них навички самопрезентації, уміння красиво рухатись, тримати себе на сцені, спілкуватися з аудиторією, допомагає створити власний імідж.
Запрошуємо до участі дівчат у двох вікових категоріях: 5-8 років, 14-17 років!
Заповнюйте анкету до 30 червня та приходьте на кастинг!
Деталі за тел. 066 039 23 13; 063 144 12 35

Горгани об’єднують волонтерів


28 травня розпочалася екологічна акція, в рамках якої волонтери працюють над оздобленням туристичного притулку на полонині Плісце, а також мають очистити від сміття полонину біля згаданої хатини під горою Кінь Грофецький (Горганський масив). Ініціаторами стали волонтери Фундації «Карпатські стежки» Юрко Гудима (Івано-Франківськ), Фасиль Фіцак та Василь Гутиряк (Калуш), а також Джеймс Ілейжер (волонтер Корпусу Миру США, Долина).
До акції долучилися заступник начальника управління туризму Івано-Франківської ОДА Григорій Мельник і начальник відділу розвитку туристичної індустрії головного управління з питань туризму, євроінтеграції, зовнішніх зв’язків та інвестицій Івано-Франківської ОДА Наталія Близнюк. Вони запропонували Благодійному фонду громади м. Долина можливість співпрацювати, забезпечення інформаційної підтримки та необхідних консультацій.

Також 27 травня у Долину прибула група волонтерів з Києва (10 чоловік), які є працівниками київського представництва найбільшої в світі консультаційно-аудиторської мережі PricewaterhouseCoopers. Вони відвідали музей «Бойківщина», де провели кілька годин у колі дружнього спілкування, оглянули виставкові експозиції, а потім разом з іншими вирушили працювати в гори.

Окрім того до акції долучилися студенти та викладачі Прикарпатського лісогосподарського коледжу м. Болехів,  волонтери з Долини та району і ще два волонтери  Корпусу Миру США.
Проведення схожих акцій – це чудова можливість об’єднати волонтерів з різних регіонів, налагодити нові контакти, а також популяризувати розвиток екологічного туризму.

Summer English Club

Peace Corps Volunteers Robin & Jim Eleazer and Anna Kreitzer will sponsor a summer english camp at the Dolyna Library, June 29 and 30th, July 5 and 6th and August 17th and 18th from 1:30-4:30.

All students must registrar for the camp so we have enough supplies. Students who attend all camps will receive an “English Camp Certificate” Camp costs 50 UAH for 6 sessions to help pay for supplies. Registration will be held to 35 students. Call the library at 2-81-36 to registrar.

June 29th – Scavenger Hunt. Teams for 4 students go looking for items using the letters A to Z. (1:45-3:00) Come back to the library and make a presentation for a grand prize. Ideas include:
A is for Apple
B is for a blade of grass

C is for a clover leaf
R is for a rock
W is for wild flowers

June 30th- String Bracelets

July 5 – 4th of July celebration. Why America celebrates the 4th of July. A trip through the United States of America.

July 6th- An American picnic and kick ball. (Hand out movie vocabulary)

August 17th – Movie. Student pretend to buy tickets to come to the movie. Discuss the vocabulary. Watch movie and then discuss.

August 18th - Awards Party. Certificates, snacks and student presentations.

Monday 6 June 2011

CFD Winners in "Community Foundations Schools" Competition

Шановні колеги!

Адміністрація "Школи фондів громад" щиро дякує за ваш інтерес до тематики та участь у конкурсі на підтримку створення "пілотних" фондів громад в Україні, який проводився ІСАР "Єднання" за фінансової підтримки Фонду ім. Ч. С. Мотта.

З приємністю повідомляємо, що у ході другого відбіркового туру, який відбувся 1 червня 2011 року в м. Київ, ваша ініціатива була підтримана Експертною Радою програми "Школа фондів громад" з-поміж 28 претендентів, в той час як загальна кількість заявок, отриманих нами у ході конкурсу сягнула 82.

Першим кроком нашої майбутньої співпраці буде ознайомчий візит, який представники "Школи фондів громад" планують здійснити до вашої громади.

 З повагою,
адміністрація Школи фондів громад

Father Teras

Долину сколихнула сумна звістка, яка стривожила серця багатьох людей. На другому боці земної кулі, далеко від рідного краю раптово і передчасно спочив у Бозі отець Тарас Керницький. Невблаганна смерть відняла в усіх нас вірного слугу Господнього, доброго пастора, наставника та вірного товариша…
Cьогодні між тілом покійного отця Тараса та його рідною землею тисячі кілометрів. Для того, щоб доставити померлого з далекої Америки в Україну для поховання, потрібно чимало коштів, що не під силу сім’ї покійного. Друзі, колеги, товариші хочуть допомогти в перевезенні тіла, і з цією метою організували збір коштів. Долучитися до цієї благодійної справи можна:
  • в музеї «Бойківщина» (м. Долина вул. Чорновола, 2а, т. 2-74-40, 2-79-00), де розміщено скриньку для пожертв;
  • перерахувавши гроші на рахунок “Благодійного фонду громади м. Долина” р\р 26006052869980 в банку ”Фінанси та кредит”, ЄДРПОУ 37209400.

Marketing Your NGO Training

On June 3 the staff of CFD attended a conference about  marketing for non-profit organizations  at Ukrainian Catholic University, Lviv.

Goal: To open for NGOs new perspectives of better understanding of target groups and implementing new ideas professionally with creativity.

We had following points for discussion :
–         What is social marketing and why is it necessary to do it
–         How marketing techniques will help your organization’s sustainability
–         How to solve social problems with the help of social marketing
–         Why is social marketing important while planning organization’s communicative strategies
–         Social marketing and social media – pro and contra
–         Social marketing – how to improve cooperation with business

Guest speakers :
Доповідачі


Маґдалена Патшик
Старший менеджер

PricewaterhouseCoopers

Маґдалена є старшим менеджером, відповідальним за податкові та юридичні послуги в Україні майже 3 роки. До України вона працювала на PwC у Польщі та іншу Big4 компанію. Маґдалена має 10-літній досвід у консультуванні з питань оподаткування.

Працювала для багатьох міжнародних клієнтів та проектів, що стосувалися дотримання податкових зборів, аналізу та консультування щодо податків та відповідності податків. Маґдалена має досвід проектів з оптимізації та структуризації податків.

Маґдалена вивчала фінанси та банки, спеціалізується на податковому та бухгалтерському обліку. У 2003 році здобула ліцензію консультанта з податків у Польщі.
Понад 2 роки Маґдалена відповідає за керівництво та розвиток офісу PwC у Львові, який фокусується на консультуванні з питань оподаткування та юридичних послугах клієнтам Західної України.

Анна Гулевська - Черниш
Директор
Українського Форуму Благодійників
p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal { margin: 0in 0in 0.0001pt; line-height: 12pt; font-size: 10pt; font-family: Arial; }div.Section1 { page: Section1; } -->
Закінчила факультет кібернетики Київського національного університету ім.Тараса Шевченка за спеціальністю "Прикладна математика" у 1997 році, а згодом й аспірантуру факультету психології та соціології цього ж університету. У 2009 році стажувалася в Центрі дослідження філантропії та громадянського суспільства Міського університету Нью-Йорка.

Працювала адміністратором програм молодіжного жіночого центру "Вега", у 1995 році заснувала та очолювала протягом 6 років першу всеукраїнську молодіжну жіночу організацію “Асоціацію гайдів України”.  Здобула досвід волонтерської роботи у Світовому центрі Всесвітньої асоціації дівчат-гайдів та дівчат-скаутів (ВАДГДС) у Лондоні, з 2001 по 2004 року була членом Європейського комітету ВАДГДС.  З  2000 по 2004 рр. працювала консультантом із розвитку НПО, тренером, менеджером проектів Християнського дитячого фонду. Упродовж 2005-2007 років виконувала обов’язки менеджера з розвитку програм і заступника виконавчого директора з розвитку в Українському фонді "Благополуччя дітей".

Автор  низки досліджень та публікацій на тему благодійності, діяльності молодіжних та жіночих організацій, а також форм та методаів організації соціально-педагогічної роботи з дітьми та молоддю.

Керівник проектів розвитку
Львівської Бізнес Школи

Антон є магістром з фінансів ЛНУ ім. І.Франка.
Досвід роботи: 6 років досвіду роботи у сфері навчання і розвитку, зокрема 2 роки у ІТ сфері, 4 роки досвіду роботи на керівних посадах у некомерційній міжнародній організації. Досвід проведення відкритих та корпоративних семінарів і тренінгів для представників понад 20 компаній. Керівник організаційних комітетів 6-ти національних та міжнародних конференцій.
Фасилітатор і модератор конференцій у Польщі, Угорщині, Румунії та Німеччині. Представник України у Редакційному Комітеті міжнародного видання  "International Technology for Development", США.

Олександра Бакланова
Експертна компанія pro.mova

Ключові професійні області Олександри : особисте та організаційне навчання, інновації, сталий розвиток. Із вищою освітою у міжнародній економіці вона працювала над створенням представництва AIESEC (Всесвітньої економічної асоціації молоді) у Луганську. Олександра працювала над розробкою освітніх програм в галузі сталого розвитку в Європейській штаб-квартирі SONY в Німеччині.
Саша має досвід створення та модерування навчальних програм для більш ніж 30 конференцій, інтерактивних семінарів та тренінгів в Україні та за кордоном.
Олександра є керівником проектів Факультету управління бізнесом Києво-Могилянської академії та партнером компанії pro.mova.

OСТАП ПРОЦИК
ТРК «Люкс»

Остап Процик – журналіст, телеведучий, експерт у галузі PR та медіа, директор з інформаційних проектів Телерадіокомпанії «Люкс»
Закінчив Львівський національний університет за спеціальністю міжнародні відносини.
Вважається одним з авторів ідеї створення об'єднання Самопоміч та Бренду міста Львова
Очолював управління інформаційної політики та зовнішніх відносин Львівської міської ради, залишається радником міського голови з цих питань.
Денис Базілевич
Директор Інституту
Професійного Лобіювання та Адвокасі

Денис Базілевич має досвід державного управління, який він отримав, працюючи у Секретаріаті Президента України у 2005 - 2007 рр., а також досвід успішної співпраці бізнесу, груп інтересів та Конгресу США.
Закінчив Одеський державний економічний університет за спеціальністю “міжнародна економіка”. Навчається за спеціальністю «Міжнародне право» в Інституті міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

У 2005 р. номінований Президентом України на участь у Програмі ділового лідерства при Кембриджському університеті, Велика Британія. У 2006 р., у рамках програми Джона Сміта проходив стажування у низці урядових структур Великої Британії. У 2008 р. отримав сертифікат про закінчення Інституту громадських справ та представництва Американського університету (Вашингтон, Округ Колумбія).

Террі Меттісон
Корпус Миру США
Міська рада Луцька
Україна
Террі Меттісон, Боулдер, штат Колорадо, США. Має ступінь MBA університету Вашингтону.

Понад 25 років він працював у сфері надання фінансових послуг у США. 11 років був віце-президентом двох різних компаній. Має величезний досвід управління бізнесом та стратегічного планування.

На даний момент Террі є волонтером Корпусу Миру США та служить по програмі Розвитку Громади у міській раді м.Луцьк, Волинська область.

Анатолій Заболотний
Директор Благодійного Фонду Ріната Ахметова
«Розвиток України»
Донецький підрозділ:

Анатолій Заболотний має досвід праці у некомерційному секторі з 1993 року.

Працював регіональним директором Російсько-Американського Інформаційного Прес-Центру, президентом Сибірського Центру Підтримки Громадських Ініціатив, головний тренер та замісник директора регіонального офісу The International Foundation for Election Systems у Вірменії, займається тренерською та консалтинговою діяльністю.

З 2005 року є директором Благодійного фонду Ріната Ахметова «Розвиток України».

Анатолій є членом міжнародної мережі «Оцінка Програм». Був співавтором кількох підручників з управління.

Руслан Краплич
директор проектів Антикризової гуманітарної програми
Міжнародний фонд «Відродження»

Руслан Краплич – директор антикризової програми Міжнародного Фонду «Відродження». Очолював такі відомі організації як Фундація імені князів-благодійників Острозьких, Волинський ресурсний центр.

Відомий тренер для громадських і благодійних організацій. Автор книг та статей, навчально-тренінгових курсів. Працював у якості експерта у Програмі розвитку та інтеграції Криму ООН, Програмі розвитку ООН, Альянсі Партнерства Каунтерпарт, Українській освітній програмі ринкових реформ та ін.

Викладач курсів по Фандрейзингу на програмі Управління неприбутковими організаціями, на Академії Фандрейзингу Інституту Лідерства та Управління УКУ, член Дорадчої ради Інституту лідерства та управління.

Яків Рогалін
Директор Донецького міського благодійного
фонду «Доброта»

Яків Рогалін – канд. мед. наук, хірург-проктолог вищої категорії, підприємець, віце-президент PR-ліги України та один з найвідоміших діячів, що пропагують/розвивають національну філантропію.

Президент Донецького Ротарі Клубу, член Правління Українського Форуму Благодійників, член Міжнародної Асоціації громадських організацій, що займаються соціальним підприємництвом WDI NGO Alliance (William Davidson Institute, University of Michigan Business School) Навчався в Україні та за кордоном (вивчав успішний досвід благодійних організацій в 14 країнах світу).
Найбільшим своїм досягненням вважає діяльність Донецького міського благодійного фонду «Доброта»

Олена Фірстова-Занічковська Веб-дизайн студія e-design


Олена закінчила економічний факультет Національного університету Львівська політехніка. Є магістром міжнародної економіки, зараз працює над кандидатською з планування.
Олена є бізнес-консультантом (стратегії бізнесу, промоція через веб). Має великий досвід управління веб проектами. Реалізувала понад 50 успішних творчих проектів. Понад 5 років є керівником відділу.

Participants:  members of NGOs, charitable foundations, business, state authorities, research and resource centers.

Sunday 5 June 2011

Kids Day / ДИТЯЧИЙ ДЕНЬ В ДОЛИНІ










5 червня 2011 року в Долині пройшов ряд заходів, присвячених Міжнародному Дню захисту дітей, який організували: відділ у справах молоді та спорту Долинської РДА, Долинська міська рада, Благодійний фонд громади м. Долина, Благодійний фонд «Ти Ангел» і Творчий клуб «Парк Зірок».

Свято розпочалося на площі перед рестораном «Нафтовик» казково-ігровою дитячою програмою «Казковий Діснейленд»  за участю Долинського народного театру та дитячого християнського театру «Над часом». Разом із казковими героями дітлахи розважалися, грали у цікаві  ігри, приймали участь у веселих конкурсах, танцювали і співали, за що отримали багато задоволення,  позитивний настрій та солодкі подарунки.
Ближче до завершення програми на площі почали збиратися бажаючі прийняти участь у Першому Долинському параді колясок  «Парад майбутнього України». Нагадаємо, що головною умовою участі у параді було яскраво і з фантазією прикрасити дитячу коляску для свого малюка або для ляльки дитини. Учасників виявилось не так і багато, проте кількість компенсувалася якістю. Візочки були настільки оригінально і яскраво оздоблені, що члени журі, завданням яких було обрати найкраще оформлену коляску, довго вагалися у визначенні переможця. Та все ж, переможцем стала сім’я Лисейко, яка оздобила коляску в бойківському стилі і отримала більшість голосів від членів журі.

Після завершення казково-ігрової програми всі присутні вирушили по вулиці Грушевського до Будинку Техніки, де відбулося нагородження учасників параду колясок цікавими дитячими іграшками.

Після цього учасники танцювального колективу «Гранд Прікс» Вигодського Будинку культури під керівництвом Інни Новікової запросили всіх присутніх до концертного залу переглянути театралізовану хореографічну виставу для дітей «Білосніжка та семеро гномів». Вони подарували  глядачам казку братів Грімм, на якій виросло не одне покоління дітей усього світу. Відомий всім з дитинства сюжет занурив присутніх у світ пригод, справжніх чудес, де добро восторжествувало, а радість співала  не тільки в душах героїв, а й в душах глядачів.
Далі діти отримали можливість продемонструвати свої художні здібності, намалювавши свою дитячу мрію. Одні малювали крейдою на асфальті, інші – фарбою на плиті ДВП, в результаті чого, вся перекрита проїжджа частина навпроти Будинку Техніки стала яскравою та кольоровою від дитячих малюнків. Діти з радістю розповідали про свої мрії, про те, що вони хотіли б змінити, щоб життя у нашій країні стало кращим. Автори найкращих малюнків були відзначені грамотами, подяками та пам’ятними подарунками.

Також цього дня були відзначені переможці фотоконкурсу «Міцна сім’я – міцна держава», який проводився з 1 лютого по 1 червня 2011 р. відділом у справах молоді та спорту при підтримці депутата районної ради Володимира Тисяка. В наступних номінаціях перемогу здобули:
  • «Мама, тато, я – єдина сім’я!» - Наталія Чоп;
  • «Бути татом – це круто!» - Світлана Бугрій;
  • «Я щаслива – я мама!» - Роберта Ілейжер;
  • «Я – майбутнє твоє, Україно!» - Ростислав Кос.
Гран-прі одержав Богдан Пилип’як. Всі переможці були нагороджені цінними подарунками та грамотами.

Справжнім сюрпризом для долинян та гостей міста став фестиваль дитячої творчості «Діти-наше майбутнє», в якому взяли участь: зразковий ансамбль танцю «Бойківчанка» (керівник Надія Лопух, хореограф Олександра Чура), Марічка Лаврів, дитячий зразковий ансамбль танцю «Джерельце» РБК (керівник Тарас Судол), Будинок дитячої та юнацької творчості, зразковий ансамбль танцю «Натхнення» (керівник Оксана Судол), вокальний ансамбль «Веснянки» та ансамбль танцю «Перла» суботньо-недільної  школи при римо-католицькій парафії, Адріана Гусак, Петро Бартків, Віталіна Фреїшин, Ян Регецький, Віка Жолобак, а також його неповторні ведучі Яна Котлик та Ярослав Самілів.

Святкування продовжилось дитячою дискотекою «Для тих, кому до…».
Організатори  свята висловлюють слова щирої подяки за допомогу в організації свята: Гою М. Д. та Шершеню Я. А. (НГВУ «Долинанафтогаз»), Танчаку В. (ресторан «Нафтовик»), ТзОВ «Уніплит», депутату міської ради Яциняку Є. Я., ПП Марковському М. М., ПП Хабалю О. М., ПП Сливчуку Т. М., Кондрину І. М. (РБК), музею «Бойківщина», Саміліву В. Я, Волонтерам Корпусу Миру США Робін та Джиму Ілейжерам.

Хай мирне небо на усій Землі
Єднає всіх дітей по всьому світу!
І хай лунають голоси дзвінкі,
Любов’ю, сміхом й радістю налиті!