Tuesday 21 June 2011

Dolyna Has Talent / Долина має талант

Participants of Dolyna Has Talent






24 міста України спільно з телеканалом СТБ уже розпочали  пошук обдарованих людей. 19 червня  наше місто приєдналося до національного руху пошуку талантів в рамках проведення головного шоу країни "Україна має талант!" - однієї з найпопулярніших передач на українському телебаченні, глядацька аудиторія якої складає близько 11 млн. чоловік.
Щорічно організатори шоу переглядають декілька тисяч номерів, щоб визначити найкращі номери для телевізійних відборів, серед яких журі визначає 50 претендентів, що змагаються за звання  найталановитішого в Україні і приз в 1 млн. гривень.
Конкурс "Долина має талант!" обєднав талановитих вокалістів, музикантів, хореографів і танцюристів, пародистів, гімнастів, письменників і декламаторів  з Долинського району та околиць.  
Благодійна акція на підтримку талантів відбулася за сприяння Телеканалу СТБ, Долинської міської ради, Благодійного фонду громади м.Долина, Корпусу Миру США, а саме волонтерів Роберти та Джеймса Ілейжерів.
Близько 80 номерів претендували на головний приз конкурсу - благодійну допомогу в грошовій формі сумою в 3 тис. гривень та можливість носити звання найталановитішого в нашому місті. Вперше за багато років  сцена Будинку Техніки зібрала таку кількість учасників. Концерт тривав майже 7 годин протягом яких не стихали оплески і сяяли усмішки на обличчях глядачів.
Ведучою заходу була чарівна Оксана Сливчук, яка  доклала неймовірну кількість зусиль для реалізації поекту «Долина має талант».
До складу журі ввійшли кастинг-менеджер відділу форматних проектів телеканалу СТБ Дмитро Баштовий, керівник Долинського духового муніципального оркестру, викладач Калуського коледжу мистецтв Ярослав Скаб’як , хореограф, випускниця Івано-Франківського інституту мистецтв Прикарпатського національого  університету ім. В. Стефаника Ольга Владикіна.
Переможцями стали:
1 місце - Танцювальний колектив "Skill Crew" (брейк-данс) - Микола Блекот, Іван Гавриляк, Василь Гавриляк, Володимир Гутак та Михайло Гутак (с. Ілемня Рожнятівського району). Хлопці виграли 3000 грн.
2 місце - Томаш Сокульські (гра на цимбалах), м. Долина. Він виграв дводенну подорож до Києва та запрошення відвідати телевізійний ефір одного з проектів каналу СТБ.
3 місце - Лідія Васильків (вокал), с. Тростянець Долинського р-ну. Лідія виграла два квитки на телевізійний ефір одного з проектів каналу СТБ.
Конкурс «Долина має талант» став справді резонансною подією, яка викликала зацікавлення сотень людей, як учасників, так і глядачів, що прийшли підтримати своїх фаворитів. 
Організатори  заходу висловлюють слова щирої подяки за допомогу в організації концерту: міській раді, Шершеню Я. А. (НГВУ «Долинанафтогаз»), музею «Бойківщина», Саміліву В. Я, Волонтерам Корпусу Миру США Робін та Джиму Ілейжерам та  всім учасникам. 

Кошти, вилучені з продажу квитків (4500 грн), будуть передані на повернення благодійних пожертв діаспори на перевезення тіла о. Тараса Керницького з США до України.
                                                                         Наталія Іванів, Благодійний фонд громади м. Долина