Tuesday 10 April 2012

Вітаємо переможців!!!




9 квітня відбулося оголошення результатів програми обміну для учнів 8-10 класів FLEX (Future Leaders Exchange Program).  Надзвичайно приємною звісткою стала перемога Анастасії Корякіної, учениці 10-го класу Долинської спеціалізованої школи-інтернату, та Юліани Павлик, учениці 9-го класу Долинської спеціалізованої школи №6. 

FLEX - програма культурного обміну, яка здійснюється Бюро у справах освіти та культури Державного департаменту США й адмініструється в Україні організацією "Американські Ради з Міжнародної освіти: ACTR/ACCELS" (American Councils) за підтримки Міністерства освіти і науки України. Програма дає можливість українським школярам протягом одного року навчатись у школі в США, проживаючи в американській сім'ї. 

 
Учні отримують інформацію про програму через листи до школи та засоби масової інформації. Всі, хто бажає взяти участь у конкурсі, мають прийти на місце тестування в час та день, оголошений заздалегідь. Процес тестування у кожному з центрів починається із загальної презентації програми та проведення першого туру конкурсу. Перший тур – це невеликий письмовий тест з англійської мови. Зазвичай, результати першого туру відомі в день його проведення.

Учасники, які пройшли у другий тур, складають тест з англійської мови –  аудіювання та письмова частина. Другий тур, як правило, відбувається через 1-2 дні після першого. Всі матеріали надсилаються до Вашингтону для оцінювання незалежною комісією.

Третій тур – через 3-6 тижнів. Співробітники організації "Американські Ради з Міжнародної Освіти: ACTR/ACCELS" (American Councils) знову приїжджають до центрів тестування для проведення третього туру серед учасників, яких було відібрано незалежною міжнародною комісією. Перед третім туром проводиться зустріч з батьками та учасниками. На цій зустрічі працівники American Councils більш детально розповідають про програму та пояснюють, які витрати покриває програма. Учасники третього туру отримують анкети, на заповнення яких надається два тижні. Після зустрічі вони повинні написати два невеликі твори англійською мовою. З кожним учасником проводиться індивідуальна співбесіда англійською та рідною мовами. 

Після оголошення результатів учасники програми займаються підготовкою необхідних документів для отримання американської візи. Кожен обов'язково проходить програму передвиїзної орієнтації, яка зазвичай проводиться у Києві.

Підготовкою учнів до тестування цього року займалася волонтер Корпусу Миру США Анна Крейцер. Вона проводина спеціальні заняття, які відбувались щотижня протягом вересня-жовтня 2011 року в ресурсно-інформаційному центрі «Вікно у світ» у приміщенні Долинської центральної районної бібліотеки. 

У Насті та Юліани попереду цікавий рік навчання у Сполучених Штатах, який буде сповнений цікавими подіями, досвідом та новими друзями. Тож бажаємо їм успіху і ще раз вітаємо з перемогою !!! 

                 Наталія Іванів, Благодійний фонд громади м. Долина

No comments:

Post a Comment