Tuesday 2 August 2011

КОМАНДА МОЛОДИХ ЖУРНАЛІСТІВ




Талановиті учні Долинщини старанно працювали для того, щоб набути необхідних знань для створення першої районної шкільної газети. Вони відвідали 8 занять літнього журналістського клубу, який відкрив для них двері у світ інформаційного простору.

Робота в клубі стала чудовим шансом навчитися писати, познайомитися з новими людьми, знайти друзів, стати невід’ємною частиною творчого колективу, який виконуватиме почесну місію інформування громадськості про те, що відбувається у шкільному світі та чим живе сучасна молодь.

Важливою подією для кожного стала навчальна екскурсія на ТРК «Вежа», що в Івано-Франківську. Учні поспілкувалися з журналістами, ознайомилися з особливостями збору інформації, побували у справжній телевізійній студії, де відбувається знімання новин та різноманітних ток-шоу.

В останній день літнього табору був остаточно сформований редакційний колектив шкільної газети, відбулося розприділення обов’язків та вручення сертифікатів за активну участь у журналістському клубі.  Головним редактором газети стала учениця 11-го класу Долинської спеціалізованої школи-інтернату Христина Голубка, а помічником редактора обрали Олега Галіва, учня 8-го класу Старомізунської школи.  Щойно сформована команда активно почала працювати над збором інформації для першого номера газети, який ви зможете побачити вже у вересні.

Анастасія Корякіна, редактор міжнародного відділу, готує матеріал, що буде опублікований у шкільній газеті нашого міста-побратима Прерії Віллидж (США) та стане нашою візитівкою. Таким чином ми розповімо іноземним колегам про наш проект та про культурні особливості життя української молоді. Це стане першим кроком до майбутньої співпраці та допоможе розширити комунікативні обрії.

Ми вже працюємо!!! Слідкуйте за нашими новинами !!!

Благодійний фонд громади м. Долина висловлює особливу подяку редакційному колективу газети «Золото Карпат» за надання інформаційної підтримки та допомогу у проведенні занять в літньому журналістському клубі.
Реалізація проекту відбувається за підтримки начальника відділу освіти Володимира Сподара, Благодійного фонду громади м. Долина, волонтерів Корпусу Миру США Роберти і Джеймса Ілейжерів та Посольства США.

                                                                   Наталія Іванів, Благодійний фонд громади м. Долина











No comments:

Post a Comment