Tuesday 1 November 2011

Хеловін – свято з моторошним присмаком



Хеловін святкують у ніч із 31 жовтня на 1 листопада.  Це свято нечистої сили, яке прийшло до нас із Америки та Канади. З кожним роком воно набуває все більшої популярності у країнах Європи  і в Україні.

Походить свято  від давніх кельтів. Вони відзначали прихід нового року 1 листопада. Фестиваль, який влаштовували напередодні, символізував завершення сільськогосподарських робіт і початок зими, що майже в усіх народів асоціювалося зі смертю. Вважали, що 31 жовтня мертві повертаються на землю, щоб навідати своїх живих нащадків.  Це був день, коли злі сили могли прийти у наш світ і лякати людей: домові стукають у вікна і двері, відьми літають на мітлі по небу. Саме тому і придумали гарбуз із свічкою всередині, щоб їх відлякувати.

1 листопада волонтери Корпусу Миру США Роберта і Джим Ілейжери влаштували святкування Хеловіну для відвідувачів клубу англійської мови при Центральній районній бібліотеці. Вони подбали про всі необхідні атрибути для хеловін-вечірки: гарбузи, декорації та солодощі. Діти грали ігри, приймали участь у розважальних конкурсах, спілкувалися англійською мовою, слухали розповідь про те, як святкують Хеловін у Америці. Також голосували за найкращий костюм. Кожен отримав призи на згадку і заряд чудового настрою.

Протягом години діти розважалися і навчалися водночас. Робін та Джим завжди вміло поєднують приємне з корисним, знаходять правильний підхід до кожної дитини та знають як зробити святкування легким, цікавим і невимушеним.

                                 Наталія Іванів, Благодійний фонд громади м. Долина
















No comments:

Post a Comment