Friday 1 March 2013

Розпочалася електронна реєстрація дітей в дошкільні навчальні заклади міста


Долинська міська рада завжди запроваджує позитивний досвід та інновації для покращення надання послуг громадянам. Одним з таких нововведень є запровадження електронної реєстрації дітей в дошкільні навчальні заклади, що сприятиме розвитку демократії та створенню прозорих дій керівників дошкільних закладів при зарахуванні дітей в ДНЗ.

1 березня керуюча справами виконавчого комітету Долинської міської ради Світлана Сапетна провела урочисте відкриття та пояснила батькам, як саме проходитиме реєстрація, яка відбувається в Комунальному центрі за адресою вул. Чорновола 10. Всім, хто був зареєстрований на чергу в садки необхідно перереєструвався в єдиній міській електронній черзі. Протягом березня буде відбуватися виключно перереєстрація, а з 1 квітня реєстрація нових дітей на чергу. Для цього з собою необхідно мати: свідоцтво про народження дитини, паспорт одного із батьків та ксерокопії цих документів, а також визначитися із садком, в який планується влаштувати дитину.

Також Світлана Олександрівна висловила подяку за підтримку у реалізації проекту Благодійному фонду громади м. Долина, Посольству Королівства Нідерландів, Долинській міській раді, Сергію Гаргату, виконавчому директору ГО «Центр підтримки та розвитку реформ») та Петру Юрійовичу Свириді, автору та розробнику програмного забезпечення.

Інформаційна довідка:

Проект розрахований для жителів міста Долина, у яких виникла потреба влаштування дітей в дошкільні навчальні заклади.  У  Долині є 5 дитсадків, у кожному з яких в середньому 748 дітей. За результатами статистичних даних в м. Долина близько 1000 дітей віком до 6 років. Із них щорічно можна зарахувати до садків  200-220 дітей. Черга в ДНЗ на сьогоднішній день становить майже 460 дітей. В останні 10 років спостерігається приріст населення і щорічна потреба в забезпеченні дошкільною освітою стрімко зростає. Провівши аналіз влаштування дітей в ДНЗ та опитування громадян, явним стає факт зарахування дітей з порушенням черговості. Таке становище породжує недовіру громадян до влади та унеможливлює відкритий процес зарахування дітей до ДНЗ.

Провівши інформаційну компанію та запровадивши електронну чергу прийому дітей в садочки можливо одночасно вирішити декілька проблем: зробити процес прозорим і доступним для всіх бажаючих, ліквідувати прояви корупції в ДНЗ при зарахуванні дітей, надати можливість батькам влаштуватися на роботу, підвищити довіру громадян до органів влади.


* Проект MATRA «Соціальні перетворення» фінансується Королівством Нідерландів, адміністрування проекту – Благодійний фонд громади м. Долина.


                                                        Наталія Іванів, Благодійний фонд громади м. Долина