Tuesday 31 May 2011

Student Examiner

Цього літа учні отримають унікальну можливість стати учасниками журналістського клубу, який об’єднає талановиту молодь Долинщини.

Вже в липні, за ініціативи Благодійного фонду громади м. Долина, розпочнуться заняття для всіх бажаючих навчитися журналістського ремесла та працювати над створенням шкільної газети. Літній табір триватиме протягом п’яти днів, кожен з яких максимально наповнений цікавими навчальними матеріалами та практичними завданнями.  Заняття будуть проходити у конференц-центрі музею «Бойківщина» та у лекційному залі Долинської центральної бібліотеки.

Отож, в чому полягає ідея літнього журналістського табору та які знання ви зможете отримати?

Ми хочемо створити учнівський редакційний колектив, у складі якого будуть учні, які займають активну життєву позицію, мають що сказати громаді, хочуть навчатися тонкощам журналістики та готові випускати власну газету.  Кваліфіковані викладачі навчать вас мистецтву написання новин, нарисів, інтерв’ю, основних засад журналістської етики, маркетингу та фотографії. Адже професіоналом журналіста робить вміння правдиво, оперативно, аргументовано, яскраво і переконливо писати. Кожен учень матиме можливість попрактикуватися за реальних обставин, наприклад, взяти інтерв’ю у конкретної особи, отримавши перед тим спеціальне завдання. Це справжнє випробування вашої винахідливості, майстерності та креативності і, водночас, можливість показати свої журналістські навики і  вміння спілкуватися з людьми.  Ви дізнаєтеся як правильно розміщати матеріали на шпальтах газети та як зробити ваше видання цікавим не лише для шкільної аудиторії, а й для жителів Долини та району.

Які можливості відкриває перед вами участь у шкільній газеті та її вплив на життя громади?

Перш за все, робота над випуском газети допоможе вам удосконалити свої журналістські здібності та стати невід’ємною частиною шкільного інформаційного простору. Ви отримаєте можливість співпрацювати з професійними журналістами, отримувати поради та постійно навчатися, адже професія журналіста – це безкінечне самовдосконалення. Ви зможете випускати незалежну газету, публікувати матеріали, які є актуальними для вашої цільової аудиторії. Завдяки районній шкільній газеті ви зможете обмінюватися досвідом з іншими школами, відслідковувати найцікавіші події, писати про успіхи школярів, відкрито говорити про те, що вас хвилює, розвивати дискусії.  Також ми будемо співпрацювати зі шкільною газетою нашого міста-побратима Прерія Віллидж (США). Вони погодилися обмінюватись газетними матеріалами для публікації, щоб забезпечити міжнародний культурний обмін.

Якщо ти захоплюєшся журналістикою, любиш писати, фотографувати і завжди бути в центрі подій – ми чекаємо саме на тебе.

Для реєстрації участі у літньому журналістському таборі звертайтесь за тел:
063-8872-961, 096-7805-719 або пишіть на e-mail: nativaniv@gmail.com

Реалізація проекту відбувається за підтримки Благодійного фонду громади м. Долина, Посольства США та волонтерів Корпусу Миру США Роберти та Джеймса Ілейжерів.