Sunday 5 June 2011

Kids Day / ДИТЯЧИЙ ДЕНЬ В ДОЛИНІ










5 червня 2011 року в Долині пройшов ряд заходів, присвячених Міжнародному Дню захисту дітей, який організували: відділ у справах молоді та спорту Долинської РДА, Долинська міська рада, Благодійний фонд громади м. Долина, Благодійний фонд «Ти Ангел» і Творчий клуб «Парк Зірок».

Свято розпочалося на площі перед рестораном «Нафтовик» казково-ігровою дитячою програмою «Казковий Діснейленд»  за участю Долинського народного театру та дитячого християнського театру «Над часом». Разом із казковими героями дітлахи розважалися, грали у цікаві  ігри, приймали участь у веселих конкурсах, танцювали і співали, за що отримали багато задоволення,  позитивний настрій та солодкі подарунки.
Ближче до завершення програми на площі почали збиратися бажаючі прийняти участь у Першому Долинському параді колясок  «Парад майбутнього України». Нагадаємо, що головною умовою участі у параді було яскраво і з фантазією прикрасити дитячу коляску для свого малюка або для ляльки дитини. Учасників виявилось не так і багато, проте кількість компенсувалася якістю. Візочки були настільки оригінально і яскраво оздоблені, що члени журі, завданням яких було обрати найкраще оформлену коляску, довго вагалися у визначенні переможця. Та все ж, переможцем стала сім’я Лисейко, яка оздобила коляску в бойківському стилі і отримала більшість голосів від членів журі.

Після завершення казково-ігрової програми всі присутні вирушили по вулиці Грушевського до Будинку Техніки, де відбулося нагородження учасників параду колясок цікавими дитячими іграшками.

Після цього учасники танцювального колективу «Гранд Прікс» Вигодського Будинку культури під керівництвом Інни Новікової запросили всіх присутніх до концертного залу переглянути театралізовану хореографічну виставу для дітей «Білосніжка та семеро гномів». Вони подарували  глядачам казку братів Грімм, на якій виросло не одне покоління дітей усього світу. Відомий всім з дитинства сюжет занурив присутніх у світ пригод, справжніх чудес, де добро восторжествувало, а радість співала  не тільки в душах героїв, а й в душах глядачів.
Далі діти отримали можливість продемонструвати свої художні здібності, намалювавши свою дитячу мрію. Одні малювали крейдою на асфальті, інші – фарбою на плиті ДВП, в результаті чого, вся перекрита проїжджа частина навпроти Будинку Техніки стала яскравою та кольоровою від дитячих малюнків. Діти з радістю розповідали про свої мрії, про те, що вони хотіли б змінити, щоб життя у нашій країні стало кращим. Автори найкращих малюнків були відзначені грамотами, подяками та пам’ятними подарунками.

Також цього дня були відзначені переможці фотоконкурсу «Міцна сім’я – міцна держава», який проводився з 1 лютого по 1 червня 2011 р. відділом у справах молоді та спорту при підтримці депутата районної ради Володимира Тисяка. В наступних номінаціях перемогу здобули:
  • «Мама, тато, я – єдина сім’я!» - Наталія Чоп;
  • «Бути татом – це круто!» - Світлана Бугрій;
  • «Я щаслива – я мама!» - Роберта Ілейжер;
  • «Я – майбутнє твоє, Україно!» - Ростислав Кос.
Гран-прі одержав Богдан Пилип’як. Всі переможці були нагороджені цінними подарунками та грамотами.

Справжнім сюрпризом для долинян та гостей міста став фестиваль дитячої творчості «Діти-наше майбутнє», в якому взяли участь: зразковий ансамбль танцю «Бойківчанка» (керівник Надія Лопух, хореограф Олександра Чура), Марічка Лаврів, дитячий зразковий ансамбль танцю «Джерельце» РБК (керівник Тарас Судол), Будинок дитячої та юнацької творчості, зразковий ансамбль танцю «Натхнення» (керівник Оксана Судол), вокальний ансамбль «Веснянки» та ансамбль танцю «Перла» суботньо-недільної  школи при римо-католицькій парафії, Адріана Гусак, Петро Бартків, Віталіна Фреїшин, Ян Регецький, Віка Жолобак, а також його неповторні ведучі Яна Котлик та Ярослав Самілів.

Святкування продовжилось дитячою дискотекою «Для тих, кому до…».
Організатори  свята висловлюють слова щирої подяки за допомогу в організації свята: Гою М. Д. та Шершеню Я. А. (НГВУ «Долинанафтогаз»), Танчаку В. (ресторан «Нафтовик»), ТзОВ «Уніплит», депутату міської ради Яциняку Є. Я., ПП Марковському М. М., ПП Хабалю О. М., ПП Сливчуку Т. М., Кондрину І. М. (РБК), музею «Бойківщина», Саміліву В. Я, Волонтерам Корпусу Миру США Робін та Джиму Ілейжерам.

Хай мирне небо на усій Землі
Єднає всіх дітей по всьому світу!
І хай лунають голоси дзвінкі,
Любов’ю, сміхом й радістю налиті!

No comments:

Post a Comment