Tuesday 7 June 2011

Горгани об’єднують волонтерів


28 травня розпочалася екологічна акція, в рамках якої волонтери працюють над оздобленням туристичного притулку на полонині Плісце, а також мають очистити від сміття полонину біля згаданої хатини під горою Кінь Грофецький (Горганський масив). Ініціаторами стали волонтери Фундації «Карпатські стежки» Юрко Гудима (Івано-Франківськ), Фасиль Фіцак та Василь Гутиряк (Калуш), а також Джеймс Ілейжер (волонтер Корпусу Миру США, Долина).
До акції долучилися заступник начальника управління туризму Івано-Франківської ОДА Григорій Мельник і начальник відділу розвитку туристичної індустрії головного управління з питань туризму, євроінтеграції, зовнішніх зв’язків та інвестицій Івано-Франківської ОДА Наталія Близнюк. Вони запропонували Благодійному фонду громади м. Долина можливість співпрацювати, забезпечення інформаційної підтримки та необхідних консультацій.

Також 27 травня у Долину прибула група волонтерів з Києва (10 чоловік), які є працівниками київського представництва найбільшої в світі консультаційно-аудиторської мережі PricewaterhouseCoopers. Вони відвідали музей «Бойківщина», де провели кілька годин у колі дружнього спілкування, оглянули виставкові експозиції, а потім разом з іншими вирушили працювати в гори.

Окрім того до акції долучилися студенти та викладачі Прикарпатського лісогосподарського коледжу м. Болехів,  волонтери з Долини та району і ще два волонтери  Корпусу Миру США.
Проведення схожих акцій – це чудова можливість об’єднати волонтерів з різних регіонів, налагодити нові контакти, а також популяризувати розвиток екологічного туризму.

No comments:

Post a Comment