Tuesday 2 October 2012

Долину відвідали гості з Прерії Віллидж


«Ми надзвичайно раді завітати до нашого українського дому», - говорили Джим і Саллі Гогенсі, перебуваючи в Долині.  Цей візит в Україну став для них першим і по-особливому вражаючим.
Джим і Саллі є членами комітету міст-побратимів Прерії Віллидж США.  Вони прилетіли зі Штатів прямісінько в Одесу, а далі Севастополь, Ялта, Херсон, Київ, Івано-Франківськ, Долина. Так наші гості відкривали для себе Україну.

Кілька днів, які Джим і Саллі провели в Долині були надзвичайно насичені. Одразу після прибуття гостей привітав міський голова Володимир Гаразд. Розмовляли про останні новини, згадували спільних друзів, ділилися планами на майбутнє.

Ввечері відбулася зустріч з Долинським фотоклубом «Промінь», роботи якого зараз виставляються у «Прерії Віллидж». Джим привіз фотографії з відкриття виставки, які дали можливість побачити як все відбувалося. Він розповів про  те, скільки людей побачили роботи українських фотомитців та про особливості сприйняття фотографії іноземними пошановувачами.

Наступного дня Джим і Саллі завітали до музею «Бойківщина», де відвідали майстер-клас  по виготовленню ляльки-мотанки, який провела Ксенія  Данилів. Вони із задоволенням працювали над створенням власних ляльок та розпитували про українські традиції. Далі вирушили на екскурсію до Долинської центральної районної бібліотеки та познайомилися з учасниками клубу англійської мови.



Також Джим і Саллі відвідали сесію міської ради, де Джим виступив з вітальним словом. Нашим гостям було надзвичайно приємно зустрітися з випускниками програми «Відкритий світ», які у свій час були в Прерії Віллидж. Одразу після зустрічі Джим і Саллі відвідали Долинську школу-інтернат та  Вигодський корекційно-реабілітаційний центр.  Наші гості були надзвичайно зворушені теплим прийомом, який влаштувала Оксана Романівна Якимів, та вітальним концертом від маленьких вихованців. 







Наприкінці дня вирушили до Долинської дитячої лікарні, де нас радо зустріла директор Наталія Височанська. Вона розповіла гостям про особливості роботи лікарні, провела екскурсію та показала щойно створений сімейний центр, який був облаштований за підтримки Благодійного фондому громади м. Долина у рамках проекту «Здорові діти – наше майбутнє». 

В останній день перебування в Долині Джим і Саллі відвідали могилу отця Тараса та Ясну Гору в Гошеві. Решту часу присвятили прогулянкам мальовничими селами Мізунь та Мислівка, насолоджуючись красою Карпатських гір. 

Пообіді відвідали музичну школу, оскільки  наше місто-побратим також долучилося до благодійної ініціативи по збору коштів на відновлення концертного залу і зробило свій фінансовий внесок, який Джим і Саллі Гогенсі передали нам особисто. На знак вдячності талановиті вихованці школи організували чудовий концерт та продемонстрували свої вміння.   
Джим і Саллі покидали Долину з натхненним настроєм та безліччю позитивних вражень.  Шкодувапли лише про одне, що не можуть залишитись на довше в місті, яке називають своїм другим домом.

                                                      Наталія Іванів, Благодійний фонд громади м. Долина

No comments:

Post a Comment