Saturday 15 September 2012

На допомогу музичній школі


Проведення фандрейзингів у нашому місті помалу стає традицією. 8 вересня  Благодійний фонд громади м. Долина організував благодійний збір коштів для ремонту концертного залу музичної школи та  створення фонду учнівських стипендій.

Кожен охочий міг придбати квиток, щоб побувати на концерті, відвідати благодійний захід, прийняти участь у тихому аукціоні, повечеряти та поспілкуватися з гостями з Нідерландів.  Саме в цей день у Долині дав концерт  хор ім. Лисенка з Нідерландів, який був заснований 1996 року великим українцем, композитором, оперним співаком, уродженцем міста Долини Мирославом Антоновичем. Метою його створення було відкрити голландцям красу східного обряду та культуру українського народу. Під керівництвом Мирослава Антоновича, який був диригентом колективу більш ніж 40 років, хор дав понад 3 000 концертів. А в 1990 році співаки вперше побували в Україні – Батьківщині засновника.

Цього року голландський хор приїхав в Україну не спроста. Крім ювілейної 15-річної діяльності, його візит пов'язаний з 95-річницею від народження маестро Мирослава Антоновича. Хор, який від початку свого заснування співав українською та про українське, хоче віддати шану своєму Батьку, виступити з концертною програмою на його рідній Батьківщині та подякувати за плекання і поширення української музичної культури, популяризацію української пісні, українського мистецтва та українського народу, за ту славу, яку він приніс Україні. Саме тому їхнє турне проходить під назвою «З Україною в серці», щоб показати всім красу та мелодійність української музики і пісні.

Після концерту учасники  хору ім. Лисенка прийняли участь у фандрейзингу та долучитися до збору коштів для музичної школи, зробивши свій культурний та фінансовий внесок.

Спонсорами лотів для аукціону стали також  Посол Нідерландів Ян Пітер Волтерс з дружиною та  наші американські друзі Віра та Боб Глива, Джеймс і Саллі Хогенсі, Керол Ілейжер і Джон Келлі, Ронні Капрон, Алекса Міланич, Бред Міллер та Анна Крейцер. Не залишилися осторонь і жителі нашого міста, які також надали для продажу речі ручної роботи, картини, фотографії.  Невимушену атмосферу вечора допомогли створити вихованці музичної школи Олег Шумей та Лілія Стахурська, які розважали гостей чудовим виконанням пісень. 

Їжу та напої для заходу люб’язно надали ресторан «Софія» та кафе «Мрія», а святковий торт – пекарня «Колобок».

Ми надзвичайно вдячні всім, хто долучився до організації заходу та не пошкодував часу і зусиль для того, щоб допомогти.

Благодійний фонд громади м. Долина  висловлює особливу подяку за допомогу в організації заходу  Володимиру Гаразду, Світлані Сапетній, Мар’яні Бігун, Катерині Клинчик, Тетяні Сенів та Роберті Ілейжер.

                                  Наталія Іванів, Благодійний фонд громади м. Долина










































1 comment:

  1. Great article Natalie, it was a wonderful event. However you neglected to say that You, Larysa and Olya volunteered many, many hours to the success of this evening. The whole community thanks you for your caring in making it a perfect evening for our community.

    ReplyDelete