Thursday 30 June 2011

Художня майстерня / Art School Summer Camp






30 червня у приміщенні Дитячої художньої школи розпочався літній табір для учнів.  Діти відвідають 4 заняття (кожне тривалістю 3 години), на яких їм розкажуть про основи образотворчого мистецтва: геометричні форми, оптичні властивості кольору, повітряну перспективу, створення ескізу, ознайомлять з мистецтвом Стародавнього Єгипту. Більшість учнів літнього табору – це діти, які не мають змоги платити за навчання або не підходять за віком. Це чудова можливість для них розкрити свій талант і опанувати нові знання.

Перше заняття провели директор школи Олег Лаврів, викладач Ірина Сенів та четверо учнів-волонтерів, які навчаються у художній школі. Вони з захопленням допомагали учасникам табору, ділилися досвідом і власними мистецькими секретами. Діти, наче справжні художники, сиділи за мольбертами, прислухаючись до порад вчителів, і зосереджено наносили на папір впевнені штрихи.

На одному з занять учні також створять абстрактну композицію під назвою «У світі снів». Для цього буде необхідно згадати один зі своїх снів і перенести його на папір та виконати у техніці тонового рисунка. Це завдання дасть можливість фантазувати, мислити творчо та невимушено, використовувати всю кольорову палітру, відобразити на полотні свої емоції.

Останнє заняття відбудеться на відкритому повітрі за межами школи.  Діти будуть малювати пейзаж, спілкуватися та повторювати вивчене. По закінченні табору на основі дитячих робіт буде створена виставка під назвою «Безкраї простори». Кілька найкращих малюнків відберуть для участі в фандрейзингу (благодійному зборі коштів), який відбудеться в художній школі 29 липня.  Вилучені кошти допоможуть придбати необхідне для учнів обладнання та матеріали.

Заняття у літньому таборі проходять за підтримки волонтерів Корпусу Миру США Роберти та Джеймса Ілейжерів і Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

                                                                     Наталія Іванів, Благодійний фонд громади м. Долина

No comments:

Post a Comment