Tuesday 5 March 2013

Проект «Соціальні перетворення»: ще один крок на шляху до успіху (Кременець)


Нещодавно ми розповідали вам про 5 організацій-переможців, які отримали гранти від Благодійного фонду громади м. Долина для реалізації проектів у своїх містах. Вчора ми отримали перші новини від Кременецької школи-інтернату, яка реалізовує проект «Крок у життя».

Вихованці школи вже здійснили оглядову екскурсію до перукарні, а також стали учасниками майстер-класів з перукарської справи.  Координатор проекту Діана Мельник поділилася з нами  враженнями про те, як пройшов захід: «Я була вражена тим, з яким захопленням діти слухали майстрів та намагались власноручно створити свої перші зачіски. Навіть хлопчики активно приймали участь та намагались приборкати неслухняне волосся».

Довідкова інформація:

Мета: забезпечити вихованців школи-інтернату отриманням соціально-необхідних життєвих знань, умінь та навичок; розвивати почуття власної гідності, самоствердження; виховувати усвідомлення  необхідності дотримання здорового способу життя.

Протягом року в цьому навчальному закладі постійно проживають 35-40 учнів віком 6-15 років. Школа для таких дітей стала рідною домівкою. Тут вони навчаються, харчуються, спілкуються з однолітками. Ці діти постійно перебувають на території закладу, який розміщений на окраїні міста та оточений лісом. Протягом тижня вони зайняті на уроках та в гуртках,  тому навчальний тиждень проходить непомітно. Але коли наступають вихідні дні, життя у школі завмирає. Багатьох дітей батьки забирають додому. Залишаються лише «постійні жителі». Працівники школи-інтернату забезпечують все, чого потребують діти. Для вихованців готують їжу, перуть речі, піклуються про чистоту. Таким чином, після закінчення школи діти зовсім не пристосовані до життя. 

* Проект фінансується Королівством Нідерландів, адміністрування проекту – Благодійний фонд громади м. Долина.

                                                Наталія Іванів, Благодійний фонд громади м. Долина


































No comments:

Post a Comment