Thursday 8 November 2012

Відкриття енергоефективного музею


31 жовтня відбулося урочисте відкриття оновленого музею, який модернізовано за підтримки Європейського Союзу в рамках проекту «Підтримка заходів з енергоефективності в малих містах України». Проект реалізував Благодійний фонд громади м. Долина у партнерстві з міською та районною радами.

У рамках реалізації проекту відбулося встановлення енергозберігаючих вікон та дверей, заміна системи опалення, встановлення теплоізоляції будівлі в музеї «Бойківщина», а також встановлення енергозберігаючих вікон та дверей в дитячій школі естетичного виховання ім. Мирослава Антоновича та дитячій художній школі. Очікуване скорочення обсягів споживання теплової енергії після реалізації проекту:
·         Музей зберігатиме всередньому 76% електроенергії. 
·         Художня та музична школи збережуть 27% електроенергії. 

Захід відвідали Іваницький Роман Ярославович (заступник голови обласної державної адміністрації), Володимир Гаразд (міський голова), Плотніков Сергій Вікторович (заступник голови Дол. РДА), Гуцуляк Микола  (заступник голови районної ради), Олійник Катерина Йосипівна (керівник апарату Долинської РДА), Янковський Степан Степанович (почесний голова товариства «Просвіта»).  

Кожен з присутніх виступив з вітальним словом, говорили про важливість проекту для нашого міста.

Також більше про виконану роботу розказали наші підрядники Витвицький Микола (співзасновник  фірми «Геліконт») та Людмила Павлів (провідний менеджер фірми ВікноЛідер), які працювали над енергоефективними змінами будівлі музею. Вони розповіли про те, як саме встановлення енергоефективних матеріалів допоможе  заощадити електроенегію  та про позитивні зміни, які очікуються після закінчення реалізації проекту.

До перерізання стрічки були запрошені  міський голова Володимир Гаразд, директор музею «Бойківщина» Тетяна Сенів та волонтер Корпусу Миру США  Роберта Ілейжер.  

                      Наталія Іванів, Благодійний фонд громади м. Долина














No comments:

Post a Comment