Tuesday 10 April 2012

В пошуку історій

12 березня 2012 виповнився рік з дати заснування  Благодійної організації «Фонд імені Мирослава Антоновича». 
Благодійна організація «Фонд імені Мирослава Антоновича» - це організація, яка на добровільних засадах об’єднує  юридичних та фізичних осіб України та іноземних держав, які мають намір займатись благодійною діяльністю. Фонд є самоврядною незалежною громадською організацією, яка здійснює свою діяльність відповідно до Конституції України, Закону України «Про благодійництво та благодійні організації», іншого чинного законодавства та цього Статуту. 
Місія фонду – сприяти розвитку освіти, інтересу та участі у сферах мистецтва та культури Долинського району. Давати можливість закладам, окремим особам в Україні, Нідерландах, США підтримувати мистецтво та культуру в Долинському районі. Працювати над заходами для збору коштів та реалізовувати їх з метою отримання фінансування культурних проектів. Сприяти розвитку культурних програм для громади.
Фонд – це перш за все спроба акумулювати бажання та можливості, адже без цих складових і фонду жодного не буде. Запрошуємо до співпраці кожного, хто має добру думку і добру волю на те, щоб допомогти, зробити крок назустріч розвитку культури та мистецтва, готовий поділитись креативними підходами, цікавими проектами (конкурси, фестивалі, аукціони), а також приймати активну участь в організації та проведенні цих заходів. Тож ласкаво просимо!!! 
Звісно ж, можливості. А як без них?! Ми розпочали із пошуку можливостей, тобто фінансової допомоги з-за кордону. Перший проект профінансувало  Агентство США з міжнародного розвитку (USAID). Та все ж, ми щиро віримо і сподіваємося, що фонд знайде своїх прихильників серед  долинян і справжніх українців, тобто тих, хто щиро бажає зробити свій фінансовий внесок, розуміючи, що «нашу культуру» тільки нам плекати та розвивати.  


 Цього року Благодійний фонд громади м. Долина разом з Тетяною Сенів, директором Благодійної організації "Фонд імені Мирослава Антоновича", яка також є випускником програми «Відкритий світ», отримали фінансування на грант для здійснення проекту «Кожен може розповісти історію».

Цей проект надасть можливість молоді співпрацювати з різними організаціями, щоб набувши навиків фільмування та розслідувальної журналістики, створити 2-годинний документальний фільм та записати 60 розповідей літніх людей, які були учасниками Другої світової війни, жили під Сталінським режимом чи були партизанами і їхні спогади є вагомою  частиною історії України.
Проект забезпечить 5-денний тренінг з журналістики для 23 учнів та 3-денний тренінг по мистецтву фільмування для 6 учнів, які будуть вивчати як правильно проводити інтерв'ю та створювати документальний фільм.

Проект також допоможе налагодити зв’язок між поколіннями, активізувати громаду, сприятиме розвитку демократії. Зібрані матеріали будуть відкриті для відвідувачів у музеї «Бойківщина», опубліковані на веб-сайтах музею та НУО «Eastword» (Колорадо, США), яке збирає  розповіді людей з  країн, що раніше знаходилися у складі Радянського Союзу.

Минулого тижня директор музею Тетяна Сенів відвідала нараду директорів будинків культури Долинського району, де презентувала концепцію проекту  для всіх учасників зустрічі та попросила допомоги в пошуку 60 літніх людей, чиї історії ввійдуть у книгу та стануть частиною документального фільму.  

Ми сподіваємося, що цей чудовий проект зможе  вдихнути життя в «Фонд імені Мирослава Антоновича»  та  активізувати його діяльність.

Благодійна організація «Фонд імені Мирослава Антоновича» запрошує до співпраці всі організації та підприємців нашого міста і району.  
                                           Наталія Іванів, Благодійний фонд громади м. Долина

No comments:

Post a Comment