Tuesday 30 August 2011

Створення парку в селі Лолин

28 серпня у селі Лолин відбулося святкування 155-ї річниці від дня народження Івана Франка. Саме до цієї знаменної дати лолинці отримали новий парк в центрі села. 

Ідея створення парку належить сільському голові Дацьо Івану Дмитровичу, якому  вдалося реалізувати задум за підтримки волонтера Корпусу Миру Джеймса Ілейжера та Посольства США.

Джим Ілейжер та Іван Дацьо почали працювати над проектом по створенню паркової зони у селі Лолин ще у 2010 році, але ніяк не вдавалося отримати фінансову підтримку. Лише у січні 2011 року Посольство США погодилося профінансувати цей проект.

На території парку знаходяться 10 деревяних скульптур, клумби з декоративними деревами та розмаїттям квітів і  деревяні лавки, на яких можна відпочити, милуючись  навколишньою красою. 

Іван Дмитрович залучив велику кількість партнерів та волонтерів для роботи над облаштуванням паркової зони. Окремої подяки заслуговують ландшафтний архітектор  Руслана Гаврилків, яка на волонтерських засадах розробила дизайн парку та необхідні креслення, студенти Львівської національної академії мистецтв і їхній викладач Дарій Грабар. Волонтери зі Львова тривалий час працювали над виготовленням скульптур для оздоблення парку. Наступним кроком має стати облаштування на території парку прогулянкових доріжок  та дитячого ігрового майданчика.  Отож будемо сподіватися, що вдасться знайти решту коштів для того, щоб цілісно реалізувати цей чудовий проект для Лолинської громади.

                                              Наталія Іванів, Благодійний фонд громади м. Долина

                                   Джим і Руслана, ландшафтний архітектор










No comments:

Post a Comment