Tuesday 2 August 2011

ВИХОВУЄМО МОЛОДИХ ЖУРНАЛІСТІВ



11 липня у конференц-центрі музею «Бойківщина» розпочалися заняття  літнього журналістського клубу. Він об’єднав активних, творчих і талановитих учнів Долинського району, що з початком нового навчального року будуть працювати над створенням першої районної шкільної газети. Завдяки газеті учні зможуть обмінюватися досвідом з іншими школами, відслідковувати найцікавіші події, писати про успіхи школярів, відкрито говорити про те, що їх хвилює, розвивати дискусії.  
  
Програма табору розрахована на 8 днів, кожен з яких максимально наповнений теорією, практичними завданнями та інтерактивними навчальними іграми, які сприяють розумінню, запам’ятовуванню та удосконаленню навиків написання журналістських матеріалів. Учні вже опанували жанрові особливості написання новин, нарисів, проблемних матеріалів та інтерв’ю.

Вони вчаться працювати за обставин, максимально наближених до реальних, адже професіоналом журналіста робить вміння правдиво, оперативно, аргументовано, яскраво і переконливо писати. Наприклад, для написання інтерв’ю, кожен учень отримав завдання поспілкуватися з конкретною особою та зібрати якомога більше інформації. Це було справжнім випробуванням  винахідливості, майстерності та креативності і, водночас, можливістю показати свої журналістські навики і  вміння комунікувати.

Приємно відзначити те, що учні серйозно та відповідально ставляться до занять та до виконання домашніх завдань.  Попри те, що учасники клубу різні за віком (7 – 11 класи),  всі працюють нарівні, за однаковими правилами. 

Перший тиждень занять вже позаду, а попереду – найцікавіше: перша спроба створення макету газети, екскурсія на телерадіокомпанію «Вежа», що в Івано-Франківську, спілкування з журналістами та формування учнівського редакційного колективу, який відповідатиме за випуск шкільної газети протягом року.

Слідкуйте за нашими новинами !!!

 Реалізація проекту відбувається за підтримки начальника відділу освіти Володимира Сподара, Благодійного фонду громади м. Долина, волонтерів Корпусу Миру США Роберти і Джеймса Ілейжерів та Посольства США.

                                                                   Наталія Іванів, Благодійний фонд громади м. Долина






No comments:

Post a Comment